Veterani učestvovali u obeležavanju pedesetogodišnjice mađarskog ragbija

Veteranska selekcija ragbista Partizana nastupila je minule subote u revijalnoj utakmici u Budimpešti, povodom otvaranja nacionalnog ragbi stadiona u Mađarskoj. Deset proslavljenih ragbista Partizana (Saša Đukić, Miloš Piletić, Aleksandar Jakišić, Vladimir Dumić, Dragan Krstić, Zlatko Sadžaković, Marko Milosavljević, Blagoje Jovanovski, Dejan Bulatović i Ognjen Lazarević) nastupili su za selekciju EVRA (European Veteran  Rugby Association, Evropska asocijacija ragbi veterana) u utakmici protiv veteranske reprezentacije Mađarske. Selekcija EVRA odnela je pobedu u ovom meču, čime su veterani Partizana ostali neporaženi u svim utakmicama u kojima su učestvovali tokom trenutne kalendarske godine.

Ragbi savez Mađarske je na ovaj način obeležio pedeset godina od kad se ragbi lopta prvi put zakotrljala u toj zemlji. Naše severne komšije potrudile su se da se jubilej organizuje na najbolji mogući način i sasvim se objektivno može reći da su u tome i uspele. Nakon utakmice veterana, na novom stadionu odigran je takmičarski meč između seniorskih ekipa Mađarske i Letonije.

Celokupan ragbi kolektiv Partizana je zahvalan što je bio deo važnog jubileja za mađarski ragbi. Nema sumnje da je Ragbi savez Mađarske ozbiljno shvatio pedesetogodišnjicu i učinio sve da se ona obeleži na dostojan način. Valja istaći da Srbija, iako igra ragbi pola veka duže, nema ragbi stadion, niti naprednu infrastrukturu. Podsećanja radi, pre 15 godina naša reprezentacija bila je nerešiva enigma za Mađare (u jednoj utakmici Jugoslavija je odnela pobedu od 50 razlike), ali oni su danas daleko ispred srpskog ragbija (kako zbog stadiona, tako i organizaciono).

Da li će se situacija promeniti u našu korist? Diskutabilno je, ali imamo od koga da naučimo na koji način treba odati počast važnim datumima u istoriji sporta.

Share Now

Related Post

Leave us a reply