Obeležavanje stogodišnjice srpskog ragbija na Banjici

Seniorska ragbi 7 ekipa Partizana učestvovaće na šestom međunarodnom turniru „Mozzart Beogradski Pobednik“. Pored seniora, nastupiće i veterani Partizana. Turnir, koji organizuje RK Rad, ove godine će poslužiti za obeležavanje 100 godina od prve zvanične utakmice Reprezentacije Srbije u ragbiju. Ragbi 7 ekipe u kategorijama seniora, juniora i žena nastupaće u subotu i nedelju.

Pored srpskih timova (Partizan, Rad, Vojvodina, GRK Vršac) i srpske reprezentacije u ragbiju 7, na stadionu „Kralj Petar I“ će se naći i Heriots Rugby Club iz Edinburga, Navodari iz Rumunije, Zlin iz Češke i Ipokratis iz Grčke.

Partizan će imati svoju ekipu u seniorskoj i veteranskoj kategoriji, dok će se u juniorskoj i ženskoj ekipi Srbije naći igrači, odnosno igračice našeg kluba. Prema rasporedu za subotu, crno-beli prvu utakmicu igraju protiv ekipe Navodara u 13:00h, a četrdeset minuta kasnije protivnik će biti Zlin. U 16:00h na programu je meč protiv reprezentacije Srbije, a u 16:40h Parni valjak odigraće utakmicu protiv Vršca. Raspored utakmica za nedelju biće naknadno objavljen.

U pitanju je jedinstvena prilika da se ceo srpski ragbi kolektiv skupi na jednom mestu, te da se na dostojan način obeleži važan jubilej. Stoga pozivamo sve zainteresovane da nam se u subotu od 11:00h pridruže na stadionu Kralj Petar I na Banjici i prisustvuju ovom, po svakom merilu svečanom događaju!

Share Now

Related Post

Leave us a reply