Ragbisti Partizana u Pančevu protiv Dinama 1954

Prvenstvo Srbije u ragbiju 15 nastaviće se osmog septembra (Stadion FK Borac Starčevo, 17:00) duelom između Partizana i Dinama 1954. Crno-beli putuju u Starčevo kraj Pančeva rešeni da se izbore za prvo mesto na tabeli i siguran plasman u plej-of. Na tom putu će im u nedelju stati uvek nezgodan protivnik. 

Partizan se trenutno nalazi na drugoj poziciji u Prvenstvu Srbije, iza Rada. Duel koji je trebalo da se odigra između ove dve ekipe krajem proleća je najpre odložen, a potom registrovan službenim rezultatom u korist Rada. Iako je to “građevinarima” dalo prednost u borbi za prvo mesto na tabeli, ono im ne donosi titulu – prvak Srbije će ove godine biti odlučen plej-of serijom između prvoplasiranog i drugoplasiranog. To znači da je crno-belima prioritet očuvanje drugog mesta po svaku cenu.

Taj zadatak neće biti nimalo lak. Ragbisti Dinama, iako su otkazali svoje učešće u prvom kolu, protiv Partizana uvek igraju motivisano. Razlog za to je duga istorija ova dva kluba, odnosno činjenica da je duel između Partizana i Dinama nekada predstavljao srpski ragbi derbi. Između ostalog, to je razlog zašto će oči ragbi javnosti u nedelju biti usmerene na Starčevo.

Crno-beli, do pobede!

Share Now

Related Post

Leave us a reply