Rad zaustavio crno-bele u pohodu na duplu krunu – 12:13 (12:5)

Ragbisti Partizana nisu uspeli da po šesti put ove sezone pobede ekipu Rada, koja je slavila u polufinalu Kupa Srbije nakon bolje odigranog drugog poluvremena. Crno-beli su u prvom delu utakmice prikazali solidnu igru, ali u drugih 40 minuta videle su se posledice nedostatka efikasnog treninga u odnosu na prolećni deo sezone. “Građevinari” su sustigli deficit, pa je tako utakmica završena rezultatom 12:13 (na poluvremenu je bilo 12:5).

Iako je trener “Parnog Valjka” Marko Milosavljević imao oslabljenu ekipu pred ovaj susret, razumno je bilo očekivati pobedu šampiona Srbije. Ipak, pet pobeda nad prošlogodišnjim osvajačem duple krune, ekipom Rada, ostvareno je uz velike neizvesnosti i preokrete, čak i kada je Partizan bio u punom sastavu. Upravo iz tog razloga nije začudila činjenica da je Rad predstavljao “tvrd orah” i na terenu FK Mladi Proleter.

Prvo poluvreme završeno je poprilično obećavajuće za crno-bele. Vođstvo od sedam poena razlike može se lako sustići esejem i uspešnom realizacijom, ali je svakako značilo da je kolika-tolika prednost ostvarena. Međutim, “Građevinari” nisu dozvolili da ovaj put budu poraženi sa malom razlikom, kako je bio slučaj u prethodnom periodu. Odlučnim napadom i dobrom realizacijom sustigli su crno-bele, koji nisu imali snage da još jednom preokrenu rezultatsku klackalicu. Tako je ekipa Rada došla do prve pobede nad seniorima Partizana, kojima je ovaj poraz tek drugi u kalendarskoj 2018. godini. Ipak, Kup takmičenje ne prašta poraze, a ovaj je značio da su se ambicije “Parnog Valjka” o duploj kruni srušile kao kula od karata. 

I dok je ekipa Partizana pokazala veliku dozu dominacije u domaćim takmičenjima tokom prolećnog dela sezone, valja istaći da su za takve uspehe zaslužni naporni treninzi koji su ostvareni tokom tog perioda. U jesenjem delu sezone “Parni Valjak” imao je problema sa pronalaženjem adekvatnog terena za trening, a takav problem sa sobom nosi niz drugih. Posledice su se svakako osetile u nedelju popodne, kada je i pod takvim okolnostima zabeležen tek blagi poraz. 

Porazom u polufinalu Kupa Srbije završena je sezona 2018. za Ragbi klub Partizan. Iza kluba je svakako veoma uspešna godina, u kojoj su dugo sanjani snovi postali stvarnost. Sledi period odmora, sakupljanja utisaka, ali i priprema za narednu godinu.

Share Now

Related Post

Leave us a reply