Crno-beli nastavljaju sezonu turnirom u ragbiju 7

Ragbi se vratio! Sezona koja je prekinuta usled epidemije korona virusa nastavlja se ovog vikenda. U subotu, 20. juna, odigraće se prvi turnir Prvenstva Srbije u ragbiju 7, na kome će učestvovati i ragbisti Partizana. Pored crno-belih, na ovom turniru će se takmičiti Rad, BRK Crvena Zvezda, RK Torpedo, RK Dinamo 1954 i RK Vojvodina. Domaćin prvog turnira biće RK Rad, pa će se tako ragbi lopta zakotrljati na stadionu Kralj Petar I od 15:00h.

Format takmičenja u Prvenstvu Srbije u ragbiju 7 ostao je isti. Igraju se dva turnira, po principu svako sa svakim. Nakon odigravanja pomenutih turnira, sabira se sveukupan plasman svih ekipa i tim koji ima najviše bodova će biti proglašen šampionom Srbije u ragbiju 7. Ove subote igra se prvi od predviđena dva turnira.

Ragbi 7 je olimpijska “varijanta” klasičnog ragbija 15. Igra se po otprilike istim pravilima, sa razlikom u broju igrača koji su na terenu (kao što i samo ime govori). Ovaj sport je postao olimpijska disciplina 2016. godine, kada se Olimpijada održavala u Rio de Žaneiru. Tada su ragbisti, po prvi put u modernoj istoriji, postali olimpijci.

Branilac titule u ragbiju 7 je RK Rad. Partizan je ovu titulu osvojio dva puta, poslednji put u 2018. godini.

Pozivamo sve navijače Partizana da u subotu, od 15 časova, dođu na stadion Kralj Petar I i podrže crno-bele ragbiste do nove titule!

Share Now

Related Post

Leave us a reply