Partizan treći na ragbi 7 turniru u Novom Sadu

Prošle nedelje organizovan je prvi od dva ragbi 7 turnira Prvenstva Srbije u ragbiju 7, u kojima Partizan brani prošlogodišnju titulu prvaka države. Crno-beli su zauzeli treće mesto na ovom turniru, pošto su izgubili od Rada i Vojvodine, a pobedili Loznicu i Dinamo. 

Turnir, koji je nosio naziv “Luka Marin Memorial” u znak sećanja na tragično poginulog igrača RK Vojvodina i jednog od začetnika ovog kluba, održao se u Veterniku, u blizini Novog Sada. Iako je Partizan došao u Novi Sad kao favorit, taj epitet je trebalo opravdati. Crno-beli su relativno lako izašli na kraj sa pančevačkim Dinamom (12:36), ali im je u narednom meču beogradski Rad naneo težak poraz (7:52). Pobeda protiv RK Loznica (19:33) i poraz od Vojvodine (5:14) doneli su Partizanu skor 2-2 i treće mesto na tabeli.

Porazi od Rada i Vojvodine znatno su otežali Partizanov put ka odbrani nacionalne titule u ragbiju 7. Naredni turnir odigraće se u Loznici (01-02. jun) i crno-belima je potrebna pobeda protiv Rada i Vojvodine, kao i još jedan poraz ova dva kluba, da bi zauzeli prvo mesto u sveukupnom plasmanu. U pitanju je težak, ali izvodljiv zadatak za aktuelne šampione.

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply