Crno-bela ragbi 7 ekspedicija prvoplasirana u Vršcu!

Partizan je osvojio prvi turnir Prvenstva Srbije u ragbiju 7! Gradski stadion u Vršcu bio je domaćin vrlo interesantnog turnira, na kojem je viđen kvalitetan i vrlo kompetitivan ragbi, a crno-beli su sasvim zasluženo završili takmičenje kao najkvalitetnija ekipa. 

Turnir je bilo podeljen na grupnu fazu (po četiri tima u svakoj grupi) i na finale, koje su igrali prvoplasirani timovi. U grupi sa Pobednikom, Vršcem i Radom, crno-beli su trijumfovali protiv prva dva protivnika, dok je duel sa Radom završen nerešeno. Bolja esej razlika uslovila je da Partizan odnese prevagu u odnosu na Rad, bude prvoplasiran među ove četiri ekipe i da obezbedi plasman u finale. U poslednjoj utakmici Parni valjak je ukrstio koplja sa ekipom Zvezde i pobedom osvojio turnir. 

Za ekipu Marka Milosavljevića su ovog vikenda nastupili Stefan Đorđević, Aleksandar Bajić, Nikola Nenadović, Aleksandar Andrić, Igor Dejanović, Aleksa Šošić, Nikola Glišić, Uroš Stamenkov, Miloš Joksimović, Dejan Bulatović i Nikola Sretković.

Celokupno rangiranje na turniru izgledalo je ovako:

  1. Partizan
  2. BRK Crvena Zvezda
  3. Rad
  4. Vojvodina
  5. GRK Vršac
  6. Borac Starčevo
  7. Pobednik
  8. Loznica

Drugi, ujedno i poslednji turnir Prvenstva Srbije u ragbiju 7 održaće se narednog vikenda u Loznici. Ako ostvari isti rezultat kao ove nedelje, Partizan će postati prvak države u ragbiju 7.

Share Now

Related Post

Leave us a reply