Partizan uzeo “duplu krunu”, u finalu Kupa pala Zvezda – 35:10 (27:10)!

Kup je naš!

Ragbisti Partizana su osvajači Kupa Srbije u ragbiju 15 za 2019. godinu. Nekoliko dana nakon što su osvojili Prvenstvo, crno-beli su u Starčevu nadomak Pančeva podigli još jedan trofej. Ovoga puta je u finalu pala BRK Crvena Zvezda, ekipa koja je u ovom meču pokazala da je protivnik dostojan finala Kupa, ali je ipak bila preslaba za dvostruke šampione države. Crno-beli su u poslednjoj utakmici sezone bili ubedljivi kao i u većem delu takmičarske godine – 35:10 (27:10).

Crveno-beli ragbisti su na dobar način otvorili meč i nekoliko minuta su imali prednost. Međutim, do promene rezultata brzo je došlo i Partizan je na relativno lak način došao do ubedljivog vođstva na poluvremenu od 27:10. U drugih 40 minuta viđeno je dosta akcije u blizini oba eseja, ali izabranici Marka Prijića su odigrali odličnu odbranu iz koje su povukli još bolji napad. Viđeno je još osam poena od strane Partizana i meč je priveden kraju rezultatom 35:10.

Tako je Partizan uspeo da vrati trofej Kupa u svoje vitrine posle četiri godine, a “dupla kruna” se takođe vraća u Humsku posle 14 godina. U pitanju je šestanesti osvojeni Kup, po čemu je Partizan rekorder. 

Još jedna sezona za pamćenje! 

Share Now

Related Post

Leave us a reply