Crno-beli namučeni, ali pobedonosni protiv raspoloženog Rada – 22:10 (10:5)

Gotovo je – Partizan je sa savršenim skorom od osam pobeda prvak Srbije u ragbiju 15! Iako to rezultat ne sugeriše, osma pobeda nije došla nimalo lako. Igrači Rada bili su više nego raspoloženi da pokvare šampionsko slavlje crno-belih, te su demonstrirali vrlo dobru igru. Diktirali su tempo tokom gotovo celog prvog poluvremena i trudili se da posed lopte bude većinski na njihovoj strani. Ipak, dva eseja Partizana pred kraj prvog i dobra odbrana u drugom poluvremenu doneli su toliko priželjkivanu pobedu i Grend Slem, epitet koji se u ragbiju koristi da naglasi nepobedivost šampiona.

Pred solidno velikim auditorijumom na Adi Ciganliji priređena je fizički poprilično jaka ragbi igra – kod formalnih gostiju je usred povrede došlo do izmene već u sedmom minutu. Ekipa Rada je u prvih dvadeset minuta bila znatno motivisaniji i organizovaniji protivnik. Prošlogodišnji šampioni vešto su čuvali loptu i solidnim akcijama se približavali protivničkom eseju. Ta upornost se isplatila u 17. minutu, kada je Đukić uspeo da postigne esej za Rad i donese pet bodova svojoj ekipi. 

Ipak, kao i nebrojeno puta dosad ove sezone, igrači Partizana našli su snagu da preokrenu rezultat u svoju korist. Do izjednačenja je došlo u 24. minutu esejem kapitena Krstića, a u 39. minutu Bajić postiže esej za vođstvo od 10:5 za crno-bele. Taj rezultat bio je aktuelan i na poluvremenu. Eseji Dejanovića i Glišića na početku drugog dela igre dodatno su povećali vođstvo, a Andrićeva transformacija uvećala je deficit 22:5. Poslednji esej u ovoj utakmici, ujedno i u Prvenstvu ove godine, postigao je igrač Rada Vraneš, ali je formalnim gostima ostalo premalo snage za potpuni preokret.

Crno-beli su posle ove utakmice i zvanično postali prvaci Srbije u ragbiju 15. Uradili su to uz rekord od osam pobeda u osam kola: u pitanju je dominacija kakva dugo nije viđena na srpskim ragbi terenima. Titula je proslavljena uz veliki broj simpatizera i navijača Partizana, kojima se ovim putem zahvaljujemo na dolasku i podršci.

 

Krajnji rezultat:

Ragbi klub Partizan – Ragbi klub Rad 22:10

Partizan: Joksimović, Medić, Stanić, Ničić, Preradojević, Đorđević, Nenadović, Krstić, Andrić, I. Dejanović, Glišić, Srećković, V. Dejanović, Bajić, Majesić, Pejović, Spasenović, Cvetković, Bulatović, Raspet, Đukić, Stamenov, Krišan.

Eseji za Partizan: Aleksandar Krstić (24. minut), Aleksandar Bajić (39. minut), Igor Dejanović (43. minut), Nikola Glišić (46. minut).

Transformacije za Partizan: Aleksandar Andrić (47. minut)

Rad: Đukić, Terzić, Vraneš, Nikolić, Ljubičić, Ćosović, Konstantinović, Božić, Stanković, Babić, Nešić, Stašić, Stojanović, Topović, Miković, Simić.

Eseji za Rad: Đukić (17. minut), Vraneš (50. minut)

Galerija sa slikama sa utakmice je dostupna ovde, dok celokupan snimak utakmice možete pogledati ovde

Share Now

Related Post

Leave us a reply