Izveštaj sa derbija: RK PARTIZAN-BRK CRVENA ZVEZDA

Ragbi- Prvenstvo Srbije 1 kolo

RK PARTIZAN-BRK CRVENA ZVEZDA

U drugoj utakmici prvog kola Prvenstva Srbije u ragbiju Ragbi klub Partizan savladao je Beogradski Ragbi Klub Crvena zvezda rezultatom 27-26.

Ragbisti Partizana bili su u rezultatskom deficitu tokom gotovo celog “večitog derbija”, s obzirom na to da su crveno-beli odlično započeli utakmicu i uspešno održavali vođstvo. Međutim, crno-beli pokazali su izuzetnu borbenost, rešenost i pobednički mentalitet, pa su postepenim smanjivanjem deficita u drugom poluvremenu uspeli da steknu jedan poen prednosti u odnosu na BRK Crvena Zvezda.

U utakmicu u koju je RK Partizan ušao oslabljen povredom prvog „talonera“, na treningu pred samu utakmicu, bolji početak napravila je BRK Crvena zvezda. Crveno-beli suprvo poluvreme rešili u svoju korist rezultatom 8-19,  „esejima“ Ivanovića, V.Ljubičića i Sadikovića, dok je dva puta uspešan u „transformacijama“ nakon postignutog eseja bio Jelić. Poene za „Parni valjak“ u prvom poluvremenu postigao je V.Dejanović dok je uspešan u šutu iz kaznenog udarca bio Andrić.  

U drugom poluvremenu Partizan podiže tempo i preokreće rezultat esejima Andrića, Šošića i Preradojevića, dok je Andrić ponovo bio uspešan u šutevima dve transformacije na gol. Zvezda je u drugom poluvremenu postigla još jedan esej preko V.Ljubičića, a usledila je uspešna transformacija Jelića.

U rezultatskoj klackalici tokom cele utakmice viđeni su sjajni potezi igrača obe ekipe, koji su pružili publici mnogo razloga za uživanje i sjajnu preporuku za sve koji nisu do sada gledali ragbi da dođu na terene i posvete malo više pažnje ovom sjajnom sportu.

RK Partizan: Stanić, Joksimović, Ničić, Krstić(kapiten), Dimić, Nenadović, Glišić, Preradojević, Andrić, Avramović, Bajić, M.Ljubičić, Šošić, V.dejanović, I.Dejanović, A.Ljubičić, Pejović, Savić, Srećković, Krišan, Shuetze, Matejić, Stamenkov.

Eseji: V.Dejanović, Andrić, Šošić, Preradojević.

Transformacije: Andrić 2

Kazne: Andrić

BRK Crvena zvezda: Sretenović, Ambruš, Martinović, Joksimović, Jaćimović, Panić, Hebar, Mađanović, Jelić, Đorđević, Kisić, Sadiković, Ivanović, V.Ljubičić, Nedeljković, Dečermić, Nikolić, Protić.

Eseji: Ivanović, V.Ljubičić 2, sadiković

Transformacije: Jelić 3.

Share Now

Related Post

Leave us a reply