Crno-beli protiv “večitog” rivala za duplu krunu

Večiti derbi u finalu Kupa Srbije!

Partizan će, u nedelju (24. novembar, 13:30h) na terenu fudbalskog kluba Borac u Starčevu (u blizini Pančeva) igrati za osvajanje duple krune u ragbiju 15. Sudbina je htela da protivnik crno-belih u finalu bude najveći rival – BRK Crvena Zvezda. Tako će poslednji meč u takmičarskoj 2019. godini ujedno biti i prvi “večiti derbi” ove sezone. 

Crveno-beli ove godine nisu učestvovali u Prvenstvu Srbije u ragbiju 15, usled problema sa igračkim kadrom. Međutim, u poslednjih nekoliko meseci pažljivo su se pripremali za Kup, u kojem su startovali od četvrtfinala. Nakon pobede nad Vojvodinom, plasirali su se u polufinale, održano prethodnog vikenda. Iako je ragbi javnost očekivala da Rad, drugoplasirana ekipa u Prvenstvu, pobedi u toj utakmici, Zvezda je izvojevala ubedljiv trijumf – 32:17. Beogradski crveno-beli tako su uspeli da omoguće sebi borbu za trofej, iako nisu bili aktivni veći deo godine.

Partizan je, sa druge strane, trebalo da takmičenje u Kupu startuje od polufinala, ali je ekipa Dinama iz Pančeva predala taj meč. Tako su se izabranici Marka Prijića automatski kvalifikovali u finale. Dvadeset dana nakon što su osvojili Prvenstvo Srbije, ragbisti Partizana će se boriti za još jedan trofej. Pobeda u nedelju donela bi im duplu krunu, koja je poslednji put osvojena 2005. godine. Nema sumnje da će crno-beli biti itekako motivisani da osvajanjem Kupa ispišu još jednu zlatnu stranicu istorije ovog slavnog kluba.

Pozivamo navijače Partizana da u nedelju dođu u Starčevo i podrže svoj klub do nove pobede. Termin i lokacija utakmice nisu idealni, ali svako ko je u prilici bi trebalo da dođe na stadion Borca iz Starčeva i uveri se u požrtvovanost crno-belih ragbista.

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply