Crno-beli otvaraju Kup utakmicom protiv Dinama 1954

Drugo po važnosti takmičenje u ragbiju 15 za seniore, Kup Srbije, startuje u subotu (20.10) u 16 časova četvrtfinalnim susretom beogradskog Partizana i pančevačkog Dinama 1954 na stadionu Mladosti iz Vojlovica. Crno-beli ovim duelom započinju svoj pohod ka osvajanju duple krune, čime bi dodatno potvrdili potpunu dominaciju u srpskom ragbiju ove sezone.

Ekipa Dinama imala je najviše uspeha u takmičenjima za mlađe kategorije, s obzirom na to da su pioniri i kadeti nizali prva mesta na tabelama tokom prethodnog perioda. Ipak, “Veprovi” su u seniorskim takmičenjima imali nešto manje dobrih rezultata, tako da bi Kup mogao im da predstavlja idealnu priliku za prikazivanje najbolje igre. Stoga je jasno da je Partizan, kao šampion Srbije i favorit za osvajanje Kupa, idealan protivnik za demonstriranje kvaliteta koji ekipa Dinama nesumnjivo poseduje. Pobednik ove utakmice sastaće se u polufinalu sa ekipom Rada, koja kao prošlogodišnji osvajač takmičenja pauzira u ovom delu nadmetanja.

Crno-beli će prvi put ove sezone igrati u dresovima dizajniranim od strane momaka iz grupe Grobarski Trash Romantizam. Garnitura dresova sa simbolima koji podsećaju na tetovaže (što ne treba da čudi, jer je u dizajniranju dresa učestvovao i tatu majstor Boris Bulatović) pokazala se kao izuzetno popularna među navijačima Partizana ove sezone. Crno-beli ragbisti će, nakon dugo vremena, konačno imati prilike da na teren istrče u ovom remek-delu od dresa. 

Pozivamo sve navijače Partizana, ali i ljubitelje ragbija iz Pančeva, da u subotu u 16 časova dođu na stadion Vojlovica (Grobljanska bb) i da uživaju u čarima ove igre.

Share Now

Related Post

Leave us a reply